Door COVID-19 is het MOW in 2020 en 2021 beperkt toegankelijk geweest voor bezoekers. Voor iedereen die wel een beetje culturele troost kan gebruiken, pakt het museum daarom uit met de actie het MOW boven je bank. Op gratis af te halen posters vind je een aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie van het MOW. Zo komt de collectie als cadeautje naar het publiek toe!

#bovenjebank

De coronapandemie heeft impact op museumbezoekers. Tijdelijke sluitingen, verplichte reserveringen en diverse andere beperkingen maken het je als bezoeker niet makkelijk om van cultuur te genieten. Voor trouwe liefhebbers en mensen uit de eigen streek komt het MOW daarom met een cadeautje en lanceert het de actie het MOW boven je bank.

Het museum drukt posters van A2-formaat (42 x 59,4 cm) met daarop kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Deze hebben allemaal een relatie met de eigen regio. Zo verbinden de posters mensen met hun leefomgeving, met het MOW en met elkaar.

'Koolzaad'

In de loop van 2021 bepaalt het publiek zelf via stemrondes welke collectie-items op de volgende posters verschijnen. De eerste stemronde vond plaats tussen maandag 8 en vrijdag 12 maart. Die stemronde is inmiddels gesloten. De afbeelding van ‘Koolzaad’, een installatie gemaakt door Marian Smit en Ria van Krieken, kreeg de meeste stemmen. Je kunt de stemresultaten bekijken op de speciale stempagina.

waar te verkrijgen

Vanaf zaterdag 3 april haal je de nieuwe poster van 'Koolzaad' gratis op bij:

Lijst in en hang de poster boven je bank! Kies voor het afhalen een rustig moment en houd je aan de coronarichtlijnen, dan blijft iedereen er gezond bij.

vorige poster

De eerste poster verscheen op 28 december 2020. Het museum koos voor een schilderij van de Westerwoldse Aa, van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg. Deze poster is inmiddels op.

zelf aan de slag | MOW studio!

Heb je geen poster van de 'Westerwoldse Aa' kunnen ophalen, woon je ver weg of wil je zelf creatief aan de slag met de posters? Grijp dan snel je kans via MOW studio! Via deze publieke map deelt het museum de hoge resolutie-afbeeldingen van de posters. Deze afbeeldingen mag je gebruiken zoals je zelf wilt!

over de collectie

Het MOW draagt zorg voor een groot aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten die één op één samenspreken met de eigen omgeving. Regelmatig krijgen deze een plaats in een tentoonstelling, maar een groot aantal kun je ook online bekijken: bijvoorbeeld op de Pinterest-pagina van het MOW of op collectiegroningen.nl. Lees hier meer over de collectie.