Door COVID-19 is het MOW in 2020 beperkt toegankelijk geweest voor bezoekers en voorlopig zelfs helemaal gesloten. Voor iedereen die wel een beetje culturele troost kan gebruiken, pakt het museum daarom uit met de actie het MOW boven je bank. Op gratis af te halen posters vind je een aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie van het MOW. Zo komt de collectie als cadeautje naar het publiek toe!

#bovenjebank

De coronapandemie heeft impact op museumbezoekers. Tijdelijke sluitingen, verplichte reserveringen, diverse andere beperkingen en de actuele lockdown maken het je als bezoeker niet makkelijk om van cultuur te genieten. Voor trouwe liefhebbers en mensen uit de eigen streek komt het MOW daarom met een cadeautje voor de donkere dagen en lanceert het de actie het MOW boven je bank.

Het museum drukt posters van A2-formaat (42 x 59,4 cm) met daarop kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Deze hebben allemaal een relatie met de eigen regio. Zo verbinden de posters mensen met hun leefomgeving, met het MOW en met elkaar.

eerste poster

De eerste poster verscheen op 28 december 2020. Het museum koos voor een schilderij van de Westerwoldse Aa, van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg.

tweede poster

In de loop van 2021 bepaalt het publiek zelf via stemrondes welke collectie-items op de volgende posters verschijnen. De eerste stemronde vond plaats tussen maandag 8 en vrijdag 12 maart. Die stemronde is inmiddels gesloten. De afbeelding van ‘Koolzaad’, een installatie gemaakt door Marian Smit en Ria van Krieken, kreeg de meeste stemmen. Je kunt de stemresultaten bekijken op de speciale stempagina.

waar te verkrijgen

Vanaf zaterdag 3 april haal je de nieuwe poster van 'Koolzaad' gratis op bij:

Lijst in en hang de poster boven je bank! Kies voor het afhalen een rustig moment en houd je aan de coronarichtlijnen, dan blijft iedereen er gezond bij.

zelf aan de slag | MOW studio!

Op collectiegroningen.nl kun je gratis een bestand met een hoge resolutiefoto van Jan Altink's 'Westerwoldse Aa' downloaden. Deze foto mag je gebruiken zoals je zelf wilt.

over de collectie

Het MOW draagt zorg voor een groot aantal kunstwerken en cultuurhistorische objecten die één op één samenspreken met de eigen omgeving. Regelmatig krijgen deze een plaats in een tentoonstelling, maar een groot aantal kun je ook online bekijken: bijvoorbeeld op de Pinterest-pagina van het MOW of op collectiegroningen.nl. Lees hier meer over de collectie.