Het MOW beheert een grote collectie kunst en cultuurhistorische objecten. Einde 2019 voltooide het museum de basisregistratie van de collectie van meer dan 4.000 objecten. Let op: objecten in collectie stelt het MOW niet automatisch of altijd tentoon. Kijk naar het actuele programma voor lopende tentoonstellingen.

Zien

Enkele topstukken uit de collectie vind je online op de website Collectie Groningen.

Een (groeiende) blik op de collectie vind je op onze Pinterestpagina. Lees meer over dit project “Proeven op Pinterest” .

Vragen

Voor vragen over de collectie kun je mailen met ons collectieteam: collectie@hetmow.nl. Hier kun je ook terecht voor schenkingen. 

________

Projecten 

Het MOW boven je bank

Het museum drukt posters van A2-formaat (42 x 59,4 cm) met daarop kunstwerken en cultuurhistorische objecten uit de eigen collectie. Deze hebben allemaal een relatie met de eigen regio.

De eerste poster verscheen op 28 december 2020. Het museum koos voor een schilderij van de Westerwoldse Aa, van de hand van Jan Altink (1885 – 1971), een van de oprichters van kunstkring De Ploeg.

In de loop van 2021 bepaalt het publiek zélf welke andere collectie-items op de volgende posters verschijnen. Hoe dat in zijn werk gaat volg je via de speciale website van de actie.

____

Terra Westerwolda

Sinds 2016 sponsort het MOW het historische tijdschrift Terra Westerwolda, het lijfblad van de Historische Vereniging Westerwolde. Als onderdeel hiervan schrijft onze directeur Obby Veenstra sinds enkele jaren korte artikelen over onder andere de museumcollectie. Oude afleveringen hiervan vind je vanaf nu ook op de website van het museum. In de loop van het jaar volgen meer. De volgende artikelen staan al online.

____

Collectiefonds Westerwolde

Het MOW draagt de kunstzinnige verbeelding van Westerwolde en het oosten van Groningen een warm hart toe. Voor de verwerving van relevante werken stelde het museum de speciaal collectiefonds in. Wil jij ook bijdragen om Westerwolde in beeld te brengen? Graag! Klik hier voor meer info.

________

Over onze collecties

Klik op de link voor meer informatie.

  1. Lodewijk Bruckman 
  2. Cultuurhistorie 
  3. Kunstkring De Ploeg
  4. Kunst overig (binnenkort meer info), o.a. Els Amman, Jo van Dijk, Johan Hemkes