Ga hier naar ons aanbod voor scholen

MOW Jong! 

Iedereen onder de 18 jaar mag gratis naar binnen in het MOW. Bij elke tentoonstelling vind je een speciale route voor kinderen. Haal je routewijzer aan de balie en de rest wijst zich vanzelf. De routes kun je zelfstandig volgen maar zijn vooral leuk om samen te doen met bijvoorbeeld je ouders, opa's en oma's en vriendjes en vriendinnetjes En, bij ons mag je buiten de lijntjes kleuren! Klik hier voor de route bij de lopende expositie.

Vakantieprogramma's

Tijdens schoolvakanties en tijdens Oktobermaand Kindermaand organiseren we regelmatig extra activiteiten. Houd daarvoor onze agenda in de gaten.

MOW Jong! Werkplaats

Zit je je thuis te vervelen? Dat is niet nodig, kom naar de werkplaats van MOW Jong! Daar vind je online workshops die je heel makkelijk thuis kunt doen. Aan de slag!

MOW kinderbestuur

Het MOW heeft een kinderbestuur. Tycho, Jace, Shaeham, Finn, Lotte, Gertjan, Elize en Stella doen er alles aan om het museum zo interssant en spannend mogelijk voor je te maken. Volg hun belevenissen hier of volg MOWjong op Instagram en TikTok.

Zelf meedoen? Hier lees je meer. 

Magische Museum Escape | leuk voor een kinderfeestje

Ben je tussen de 10 en 14 jaar en bijna jarig? Vier dan een spannend feestje in het museum. Laat je opsluiten in een museumzaal! Alleen door de juiste code te kraken, kun je ontsnappen. Ga op zoek naar aanwijzingen; kijk met een scherpe blik, reken, puzzel, laat je hersens draaien en werk goed samen. Ondertussen kom je veel te weten over de schilder Lodewijk Bruckman en het magisch realisme. Meer weten? Lees het hier.

Spreekbeurten

Heb je een vraag voor het museum, bijvoorbeeld omdat je een spreekbeurt gaat houden, kom dan even langs of stuur ons dan een berichtje.

Museumkids

Was jij in het MOW of kom je binnenkort langs? Dan willen we graag weten wat je van het museum vond! Wordt museuminspecteur! Vul na je bezoek de online-vragenlijst in op de speciale website of download de Museuminspecteursapp in de Playstore of Applestore. Lees meer op museumkids.nl

Je mag het natuurlijk ook gewoon vertellen aan de mensen van de balie of een briefje achterlaten.