24K Nelleke Bouman - Hulshoff

Nelleke Bouman – Hulshoff (Finsterwolde) heeft geduld. Ernstige en langdurige fysieke beperkingen zorgen ervoor dat ze haar levenslust niet altijd kan vormgeven zoals ze zou willen. Toch vindt ze steeds manieren om te tekenen en schilderen. Daarnaast legt ze haar hart en ziel in de muziek; het vakgebied waarin ze acht jaar als docent werkzaam was.

Hoewel het haar wens was om aan de kunstacademie te studeren, belandde Bouman – Hulshoff op de kweekschool. Aanvullend volgde ze allerlei cursussen en haalde ze verschillende aktes in creatieve vakken.

Nat aquarelpapier vormt de basis van het werk van Bouman – Hulshoff. Daarop vloeien druppels verf onvoorspelbaar uit. De schilder kijkt en kijkt opnieuw, totdat ze een beeld ontdekt dat haar aanstaat. Met oliehoudende goud- of zilverstift zet ze, als ware het dijkjes, de contouren van dat beeld aan. Daarna werkt ze met aquarelverf de ontstane vlakken verder uit. Dat proces mag tijd nemen en is afgerond wanneer ze met tevreden verwondering naar haar werk kan kijken.

“ik worstel net zolang tot het wordt wat ik wil”

De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor Bouman – Hulshoff. Haar schilderijen hebben vaak organische thema’s en doen denken aan bloemen, zaden, water en lucht.De expositie loopt tot en met 8 januari. Op 11 december is de kunstenaar vanaf 16 uur aanwezig voor een vrij toegankelijke meet & greet.