Outside Inside / Inside Outside - Anna Rijkens

De Klassieke Salon is een expositiemanifestatie ter viering van het tienjarig bestaan van de Klassieke Academie in de vier noordelijke provincies en het aangrenzende Ost-Friesland, met ruim 130 kunstenaars. Op negentien locaties, van Groningen tot Franeker, van Heerenveen tot Leer en van Vledder tot Eelde toont een groot aantal musea, borgen, kerken en andere expositiegelegenheden schilderijen en beelden. De manifestatie start in april en kent verschillende looptijden.

MOW toont vanaf 17 juni etsen, werken in olieverf en geluid van Anna Rijkens, in de ontvangst van het museum. Rijkens studeerde in 2014 af aan Academie Minerva.

Rijkens maakt locatie-gebonden werk, waarin zij speelt met ruimte en de beleving ervan, een visuele dialoog met de ruimte waarin het zich bevindt. Het museum zie je zo terug in haar werk. Zelf zegt zij hierover:

"Door het verbinden van lijnenspellen ontstaat de illusie van ruimtelijkheid op het tweedimensionale vlak. Deze illusoire ruimtes geven de toeschouwer plek om te ‘zijn’. Het pand van MOW, in 2012 uitgebreid met een prachtige voorgevel, kent een fascinerende openheid en lichtheid. Het enorme raam vervaagt de grens tussen binnen en buiten. Spiegelingen in combinatie met de ruimtelijke beleving van het museum maken van omgeving en architectuur één geheel. In de dialoog wordt deze beleving blootgelegd, waargenomen en versterkt".