Verknipt

Met een groepje Verknipt bezoeken? Bekijk onze speciale arrangementen (al vanaf 5 personen)

Bekijk foto's van de tentoonstelling op onze facebookpagina

In deze derde grote tentoonstelling van de Duikvlucht in het MOW gaan de zes textielgroepen voor de overtreffende trap. In verschillende thema’s onderzoeken de bijna zestig deelnemers vorm, textuur en kleur. Voor de liefhebbers van (art)quilts en andere textielkunst een waar feestje.

Duikvlucht is de naam die deze quiltgroepen hanteren omdat het maken van een textiel werk altijd weer een sprong in het diepe is. Dineke Ugen begeleidt de verschillende groepen die door heel Nederland te vinden zijn.

In Verknipt koos elk van de zes groepen voor een eigen thema. De thema’s komen voor een deel voort uit liefde voor verschillende stoffen en voor een deel uit het leven zelf. Met bijvoorbeeld witte, kanten bruidsstoffen of juist denim als rode draad aan de ene kant en thema’s als vrijheid, muziek en ‘dansen met gebreken’ aan de andere. Een groep verbeeldde het uitzicht aan de overkant van grachten, met unieke panorama’s tot gevolg.

Per thema is de maat van de quilts gelijk waardoor deze visueel samenkomen. De werken zijn echter even verschillend als de Duikvluchtleden zelf. Zij tonen niet alleen het vakmanschap van de makers maar ook ieders eigen levensvisie. Al met al een bonte rit langs technieken, materialen, stijlen en visies, en dat allemaal in stof!

De tentoonstelling kent verder een groot aantal kleurrijke stoelen die aan het einde van de tentoonstelling voor de hoogste bieder zijn, een kunstwerk gemaakt rondom bezoekersreacties van de vorige tentoonstelling en divers klein werk in de museumwinkel. In verschillende weekenden geven de leden van de Duikvlucht bovendien demonstraties.

Bij de tentoonstelling hoort een catalogus met alle werken en de persoonlijke verhalen van de makers. Deze catalogus is voor slechts 12,50 te verkrijgen in de museumwinkel. 

Afbeeldingen: Suzanne ter Berg-Bosma en  Jantine Hartendorf-Karkdijk (fotografie: Marieke Balk Fotografie)