Kraak de code

Het MOW heeft een speciale zaal voor de schilderijen van Lodewijk Karel Bruckman. In een korte introductie wordt verteld wie hij was en waarom zijn werk nu in Bellingwolde hangt, terwijl hij super beroemd was in de Verenigde Staten. Ondertussen hoor je van alles over het magisch realisme; de kunststroming waar het werk van Bruckman in past.

Luister goed en onthoud wat er verteld wordt, want na deze korte uitleg verandert de museumzaal in een escaperoom. De deur gaat dicht en alleen door de juiste code te kraken valt te ontsnappen. Aanwijzingen kun je vinden door goed te zoeken en te kijken, te rekenen en puzzelen en vooral: door samen te werken. De tijd is beperkt, wordt het een race tegen de klok?

Praktische informatie:

Leeftijd: 10-14 jaar. Jonger kan ook, mits er ouders meekomen. Duur van de activiteit: circa twee uur, inclusief inleiding en drankje. Begeleiding: erfgoeddocent van het museum. Dag/tijdstip: op afspraak. Groepsgrootte: maximaal 5 kinderen.

Ook als je niet jarig bent kun je met vrienden en vriendinnen aan deze activiteit meedoen. Of kom gezellig met je hele gezin!

Wat kost het?

Prijs: Gezinnen €50. Kinderfeestjes: €75. Inbegrepen zijn materiaalkosten, limonade met wat lekkers, begeleiding door de erfgoeddocent en een cadeautje voor de jarige. Ouders die blijven wachten hebben gratis toegang tot het museum.

Aanvragen

Vooraf aanmelden is nodig. Doe dat liefst 2 weken van tevoren. Neem contact op via 0597 – 53 15 09 of mail. Vertel wanneer je wil komen en vermeld je naam, leeftijd en telefoonnummer, zodat we je makkelijk kunnen bereiken en een bevestiging van jouw aanmelding kunnen sturen.