Vanaf 15 september zie je in het MOW de fototentoonstelling ‘Thuis’, met werk van Tijmen van Dijk, Heleen Haijtema, Marjorie Noë en meer. De expositie verkent de verschillende betekenissen van het begrip thuis. Behalve stenen en spullen spelen daarbij ook mensen een belangrijke rol. Wat dacht je van je buren?  

De buren. Afgelopen anderhalf jaar zagen we ze vanwege COVID meer dan ooit, vaak een zegen, soms een vloek.

Het MOW nodigt je uit om jouw buren in het zonnetje te zetten door middel van een foto, schilderij, tekening, collage, digitale productie of andere creatieve verbeelding. Zo maken we een portrettengalerij van mooie mensen in (het oosten van) Groningen. Geen buren? Dan telt die eenzame fietser in de verte ook mee. Is je favoriete buur een kat of een vogel. Geen probleem. Leef je uit!

Hoe doe je mee?

Maak een vierkant portret van je buur, met materiaal naar eigen keuze, van klassieke olieverf tot digitale media, het mag allemaal. Is jouw werk geen foto? Maak er dan een goede foto van. Het originele werk hoef je dus niet in te leveren.

Maak je liever een filmpje? Neem dan even contact op met het MOW.

Mail je foto vóór 15-08-2021 naar het museum en licht je inzending kort toe. Je buur kan eventueel anoniem blijven. Lees hieronder de voorwaarden goed door.

Het museum presenteert alle portretten in de tentoonstelling. De presentatiewijze hangt mede af van het aantal inzendingen. De mooiste inzendingen neemt het museum op in de collectie. 

Voorwaarden

  • Het betreft een portret, een af- of verbeelding van een gezicht, niet een persoon op de rug geschoten op een bankje met een uitzicht, of een schilderij van een zonsondergang met een silhouet.

  • Het portret is vierkant, de uiteindelijke foto/het bestand ervan ook.

  • Foto’s hebben een hoge resolutie, minimaal 2 mb, liefst hoger.

  • Het museum kan omgaan met JPEG, TIFF, PNG en PDF.

  • Mail je foto voor 15 augustus naar info@hetmow.nl. Vanwege het kwaliteitsbehoud van je foto doe je dat het liefst via We Transfer

  • Vermeld je naam, woonplaats, leeftijd, naam van de geportretteerde, en maak de zin ‘dit is mijn favoriete buur omdat …’ af.

  • Het MOW mag de foto’s publiceren voor de tentoonstelling, de promotie ervan en de algemene verslaglegging en promotie van het museum.

  • Vraag je buur om toestemming: wil die wel in een museum hangen? Voor je buurkat, -konijn misschien ook handig om even de verzorger te vragen.

  • Voor omgang met je persoonsgegevens verwijzen wij naar ons privacy reglement

  • Het MOW mag altijd en zonder uitleg een foto uitsluiten van deelname