Blijf op de hoogte, teken in voor onze nieuwsbrief

Openingstijden

Vanwege het Coronavirus volgt het MOW de adviezen van het RIVM en de Museumvereniging en sluit het museum voorlopig de deuren. Voor vragen en contact stuur je het beste een mail. Via onze social media en deze website houden we je op de hoogte over de ontwikkelingen rondom onze openstelling.

Wandelaars van het Pronkjewailpad: Buiten reguliere openingstijden kun je een stempel halen in de zuil voor de ingang van het museum. Mocht de stempel missen, maak dan een selfie voor de pui van het MOW, bij de sticker naast de naam van het museum. Deze geldt als digitale stempel.

Afwijkende openingstijden 

Tenzij anders vermeld, is het MOW tijdens feestdagen gewoon open.

  • Op eerste kerstdag 25 december: gesloten
  • Op tweede kerstdag 26 december: open vanaf 13 uur
  • Rond de jaarwisseling (31 december en 1 januari 2020): gesloten.

Entree

Op woensdagen bepaal je zelf de hoogte van jouw entree. Op overige dagen is de toegang € 5.

Onder de 18 jaar gratis toegang.

De museumkaart is geldig (gratis toegang)

Je kunt betalen met PIN en contanten.

Groepen vanaf 10 personen ontvangen korting. 

Toegankelijkheid

Het MOW heeft aandacht voor mensen met een beperking. Op het terrein is een speciale parkeerplaats voor minder mobiele bezoekers. Tentoonstellingen zijn altijd op de begane grond en ondanks kleine hoogteverschillen goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Verspreid over de ruimtes vind je simpele zitelementen. Er is een invalidentoilet en een begeleid(st)er mag gratis naar binnen.

Arrangementen, rondleidingen en groepsbezoek

Het MOW geeft graag rondleidingen aan groepen. Breid je bezoek uit met koffie en lekkere huisgemaakte taart, een hight-tea, een lunch of andere catering. Lees hier meer en Informeer bij het museum over de mogelijkheden.

Ook kinderfeestjes kun je vieren in het MOW. Uitgaand van de speciale kinderroute bij de tentoonstellingen maken we een aanbod op maat. Plezier staat voorop!

Het museum is ook te boeken als vergader- of trouwlocatie. 

Pronkjewailpad

Loop je het Pronkjewailpad dankom je ons tegen op de Zuidroute, precies op de grens tussen het Oldambt  en Westerwolde. Natuurlijk krijg je je stempel en een aardigheidje. Bekijk ook meteen even de lopende tentoonstellingen, die altijd een link hebben met de regio waarin je wandelt. Lees hier meer.


Adres

Het MOW│Museum Westerwolde

Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde
0597 – 53 15 09
info@hetmow.nl


Route

Zie onderaan pagina.

Parkeren

Je kan gratis parkeren op het naastgelegen parkeerterrein met inritten vanaf de Hoofdweg en de Tweekarspelenweg. 

Openbaar vervoer

Elk uur rijdt een bus vanuit Winschoten die pal voor het museum stopt, halte Tweekarspelenweg.  Let op de bus rijdt niet op zondag. Eventueel kun je gebruik maken van een hubtaxi.


Touristinfo Westerwolde

Het MOW is een agentschap van touristinfo Westerwolde


Langer blijven?

Langer blijven in het prachtige Westerwolde? Kijk hier voor overnachtingsmogelijkheden.


Hapje eten?

In de omgeving van het MOW vind je enkele sfeervolle restaurants en plekken voor 'een snelle hap'. Kijk bijvoorbeeld hier (touristinfo) of hier (tripadvisor). 


Wat kan niet?

Geen (huis)dieren, niet roken, foto's nemen met flits, aanraken van schilderijen of objecten, eten en drinken buiten de ontvangst, onvriendelijk gedrag.