Blijf op de hoogte, teken in voor onze nieuwsbrief

Vanwege de geldende lockdown is het MOW voorlopig gesloten.   

________

Entree

Toegang € 5 

Gratis toegang voor personen jonger dan 18 jaar  en houders van de museumkaart

Alle betalingen gaan met pin/contactloos. 

Tijdelijk geen groepsbezoek mogelijk. 

_______

Toegankelijkheid

Het MOW heeft aandacht voor mensen met een beperking. Op het terrein is een speciale parkeerplaats voor minder mobiele bezoekers. Tentoonstellingen zijn altijd op de begane grond en ondanks kleine hoogteverschillen goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Verspreid over de ruimtes vind je zitelementen. Er is een invalidentoilet en een begeleid(st)er mag gratis naar binnen.

________

Pronkjewailpad

Loop je het Pronkjewailpad dan kom je ons tegen precies op de grens tussen het Oldambt  en Westerwolde. Natuurlijk krijg je je stempel en een aardigheidje. Bekijk ook meteen even de lopende tentoonstellingen, die vaak een link hebben met de regio waarin je wandelt. Lees hier meer. 

Buiten reguliere openingstijden kun je een stempel halen in de zuil voor de ingang van het museum. Mocht de stempel missen, maak dan een selfie voor de pui van het MOW, bij de sticker naast de naam van het museum. Deze geldt als digitale stempel.


Adres

Het MOW│Museum Westerwolde

Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde
0597 – 53 15 09
info@hetmow.nl


Route

Zie onderaan pagina.

Parkeren

Je kan gratis parkeren op het naastgelegen parkeerterrein met inritten vanaf de Hoofdweg en de Tweekarspelenweg. 

Openbaar vervoer

Elk uur rijdt een bus vanuit Winschoten die pal voor het museum stopt, halte Tweekarspelenweg.  Let op de bus rijdt niet op zondag. Eventueel kun je gebruik maken van een hubtaxi.


Touristinfo Westerwolde

Het MOW is een agentschap van touristinfo Westerwolde maar in de komende tijd vanwege coronamaatregelen beperkt toegankelijk. Alle toeristische informatie over Westerwolde vind op de website van Marketing Groningen


Langer blijven?

Langer blijven in het prachtige Westerwolde? Kijk hier voor overnachtingsmogelijkheden.


Hapje eten?

In de omgeving van het MOW vind je enkele sfeervolle restaurants en plekken voor 'een snelle hap'. Kijk bijvoorbeeld hier (touristinfo) of hier (tripadvisor). 


Wat kan niet?

Geen (huis)dieren, niet roken, foto's nemen met flits, aanraken van schilderijen of objecten, eten en drinken buiten de ontvangst, onvriendelijk gedrag.