Blijf op de hoogte, teken in voor onze nieuwsbrief

Wandelliefhebber? Combineer je bezoek met één van de veertig mooie wandelingen in Westerwolde of loop het Pronkjewailpad.

Waar? 

Je vindt het MOW op Hoofdweg 161 van Bellingwolde. Kijk hieronder voor meer route- en verblijfsinformatie. 

Corona

Er gelden geen beperkingen meer voor je museumbezoek. Je hebt geen QR-code nodig. Een mondkapje mag en afstand houden is natuurlijk altijd prettig.

Openingstijden 

  • Woensdag tot en met vrijdag, van 11 tot 17 uur 
  • Zaterdag en zondag, van 13 tot 17 uur
  • Maandag en dinsdag, open op afspraak

Feestdagen 2022

  • Kerstmis 25 en 26 december: gesloten
  • Oudejaardag 31 december : gesloten
  • Nieuwjaarsdag 1 januari 2023: gesloten

Entree

Toegang € 5 

Gratis toegang voor personen jonger dan 18 jaar (kijk hier voor ons gezins- en jeugdaanbod) en houders van de museumkaart

Betaal bij voorkeur met pin/contactloos. 

Groepsbezoek mogelijk op reservering. 

_______

Koffie & thee

Het MOW serveert koffie en thee (biologisch, max havelaar), sapjes en wat lekkers. Voor groepen is op verzoek extra catering mogelijk (ook vega en vegan). Neem voor catering minimaal een week voor je bezoek contact op.

________

Toegankelijkheid

Kleine beurs en toch naar het museum?

Het MOW is graag toegankelijk voor mensen, groepen en initiatieven met een kleine beurs. Neem contact op met het museum voor een passende entreeprijs. Ons kantoor handelt verzoeken vertrouwelijk af. Liever zo binnenlopen? Het MOW organiseert verschillende vrij toegankelijke middagen, waaronder ’t Joar oet, een terugkerende open dag aan het einde van het jaar. Houdt hiervoor de nieuwsbrief van het MOW in de gaten.

Beperkt mobiel?

Het MOW heeft aandacht voor mensen met een beperking. Op het terrein is een speciale parkeerplaats voor minder mobiele bezoekers. Tentoonstellingen zijn altijd op de begane grond en ondanks kleine hoogteverschillen goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Verspreid over de ruimtes vind je zitelementen. Er is een invalidentoilet en een begeleid(st)er mag gratis naar binnen.

________

Pronkjewailpad

Loop je het Pronkjewailpad dan kom je ons tegen precies op de grens tussen het Oldambt  en Westerwolde. Natuurlijk krijg je je stempel en een aardigheidje. Bekijk ook meteen even de lopende tentoonstellingen, die vaak een link hebben met de regio waarin je wandelt. Lees hier meer. 

Buiten reguliere openingstijden kun je een stempel halen in de zuil voor de ingang van het museum. Mocht de stempel missen, maak dan een selfie voor de pui van het MOW, bij de sticker naast de naam van het museum. Deze geldt als digitale stempel.


Adres

Hoofdweg 161
9695 AE Bellingwolde
0597 – 53 15 09

mail het MOW


Route

Zie onderaan pagina.

Parkeren

Je kan gratis parkeren op het naastgelegen parkeerterrein met inritten vanaf de Hoofdweg en de Tweekarspelenweg. 

Openbaar vervoer

Elk uur rijdt een bus vanuit Winschoten die pal voor het museum stopt, halte Tweekarspelenweg.  Let op de bus rijdt niet op zondag. Eventueel kun je gebruik maken van een hubtaxi.


Touristinfo Westerwolde

Het MOW is een agentschap van touristinfo Westerwolde maar in de komende tijd vanwege coronamaatregelen beperkt toegankelijk. Alle toeristische informatie over Westerwolde vind op de website van Marketing Groningen


Langer blijven?

Langer blijven in het prachtige Westerwolde? Kijk hier voor overnachtingsmogelijkheden.


Hapje eten?

In de omgeving van het MOW vind je enkele sfeervolle restaurants en plekken voor 'een snelle hap'. Kijk bijvoorbeeld hier (touristinfo) of hier (tripadvisor). 


Wat kan niet?

Geen (huis)dieren, niet roken, foto's nemen met flits, aanraken van schilderijen of objecten, eten en drinken buiten de ontvangst, onvriendelijk gedrag.