Loop je het Pronkjewailpad dan ga je Groningen ontdekken; de mensen, hun verhalen en gebruiken. Centraal staat de noordelijke gastvrijheid. Onderweg verzamel je stempels en iedere deelnemende locatie trakteert op een klein 'Pronkjewail'.

Inschrijving voor het Pronkjewailpad van dit jaar start op de eerste lentedag (21 maart) en je wandelt de route vanaf de 1e donderdag in april tot eind oktober 2021. Download de speciale Pronkjewailapp om altijd op de hoogte te zijn van de actuele openingstijden van de ondernemers langs de route.

het MOW op je pad

Ook het MOW zet haar deuren graag open voor wandelaars. Je komt ons tegen precies op de grens van het Oldambt en Westerwolde. Natuurlijk krijg je je stempel en een aardigheidje. Bekijk ook meteen even de lopende tentoonstellingen, die altijd een link hebben met de regio waarin je wandelt.

stempel

Is het MOW gesloten, haal dan je stempel in de zuil voor de ingang van het museum. Mocht de stempel missen, maak dan een selfie voor de pui van het MOW, bij de sticker naast de naam van het museum. Deze geldt als digitale stempel.

rebus

Wil jij kans maken op een magisch museumcadeautje? Ontrafel dan onderstaande rebus op en mail je oplossing naar het MOW.  Op 1 juli en 1 november 2021 maken we een winnaar bekend.