Maandag 1 november 2021

Vandaag kwam het kinderbestuur voor het eerst bij elkaar in het museum. Natuurlijk kregen Tycho, Jace, Shaeham, Finn, Lotte, Gertjan, Elize en Stella een uitgebreide rondleiding. Ze ontdekten plekjes waar je als bezoeker normaal niet komt. Zo zagen ze het museumdepot, waar heel oude, bijzondere spullen bewaard worden. Het leek wel een schatkamer!

Vanaf nu denken ze na over de eerste - nog geheime - opdracht. Wacht maar af!

Wil je weten waarom Stella graag mee wil doen aan het kinderbestuur? Dat vertelde ze aan het Dagblad van het Noorden, lees het hier.

Maandag 22 november 2021

Het kinderbestuur is nu officieel begonnen en daarom was het feest!

Peter Yspeert (voorzitter van het andere museumbestuur) wenste de kinderen veel succes en deelde cadeautjes uit. Tycho, Jace, Sheaham, Finn, Lotte, Gertjan, Elize en Stella kregen een T-shirt, een badge met eigen museum-ID en ook een museumkaart. Daarmee kunnen ze een jaar lang gratis naar alle musea in Nederland.

Ook de Rotary Pekela kwam met een verrassing: een tablet waarmee het kinderbestuur allerlei handige dingen kan doen.

Deze middag maakten de kinderen mindmaps van hun plannen en wensen voor het kinderbestuur. Daar lees je later vast meer over.

Oja, er was ook een echte fotograaf (Saskia Ludden) om toffe groepsfoto's te maken. 

Maandag 20 december 2021

Jammer! De musea in Nederland gaan weer tijdelijk dicht dicht. Voorlopig kan het kinderbestuur niet bij elkaar komen maar  wie denkt dat ze nu treurig stil gaan zitten heeft het mis. Ze hebben een bijzondere opdracht gekregen waar ze thuis aan gaan werken. Online kunnen ze elkaar volgen en berichtjes sturen op een speciaal prikbord. Ben je benieuwd wat het wordt? Kom dan gauw nog es terug op deze site.