Ouder dan 6 jaar en zin in een spelletje? Duik met een set kaarten de zalen in! 

In de tentoonstelling 'Denkend aan Groningen' zie je kunstwerken die gemaakt werden door ruim twintig verschillende kunstenaars. De titel van de expositie doet denken aan een oud, bekend gedicht waarin schrijver Hendrik Marsman vertelt hoe mooi hij Nederland vindt.

In het MOW laten de kunstenaars zien hoe mooi zij het platteland van Groningen vinden. Ze hebben schilderijen, grafisch werk en installaties gemaakt over de provincie; over de prachtige uitzichten, over de mensen die er wonen en zelfs over de wind, die er altijd waait en die je in het museum echt kunt voelen!

Hoe ga jij de tentoonstelling bekijken? 

Speel een vrolijk spel samen met je vrienden, je broer, zus, je ouders, opa of oma. Je haalt een set speelkaarten en de handleiding op aan de balie, dat kost niets. In elke zaal trekt ieder een kaart uit de stapel. Op die kaart staat een opdracht. Je gaat dingen vertellen, uitbeelden, opzoeken en een dichtregel afmaken. Ook je kennis over kunst wordt getest. Verbaas elkaar en verbaas jezelf over de kunstwerken in de tentoonstelling.

Veel plezier!